NostalgieNet is opgericht in 2006. Sinds 2015 is NostalgieNet onderdeel van de Just Media Group. Just Media Group is een full service mediabedrijf welke entertainment content produceert, creëert en distribueert voor de Benelux-markt en voor B2B. Tot de Just Media Group behoren naast NostalgieNet ook de bedrijven Just Works, Just Formats, Just4Kids, Just Entertainment, Just Productions en Just4Trade. Meer informatie is te vinden op www.justmediagroup.nl

 

ONS

NostalgieNet wordt op 13 september 2015 omgedoopt tot ONS, de zender gericht op 49-plussers die middenin het leven staan. Naast bekende programma’s en Nederlandse films en series brengt ONS een aantal nieuwe programma’s. Bekende gezichten als Erik de Zwart, Kristel van Eijk, Ernst Daniël Smid, Mari Carmen Oudendijk en Sjoerd Pleijsier gaan als presentator aan de slag bij ONS.

Meer informatie over ONS >>
Kijk ook op: www.kijkbijons.nl

 

Televisie

Via tv is NostalgieNet in ruim vier miljoen huishoudens te zien. NostalgieNet brengt het beste uit de jaren 50 t/m 80 weer terug op tv. Iedere maand stelt de zender een thema centraal zoals sport, muziek, Nederlands-Indië, weer en wind of film. Uit het rijke Polygoonarchief worden de hoogtepunten van dit betreffend thema getoond in het maandelijkse thema-uur. NostalgieNet gebruikt verschillende soorten archieven voor haar programma’s. Met unieke zwart/wit beelden uit de jaren 50 t/m 80 is een belangrijke basis gelegd voor het programmaprofiel. Sinds 2009 heeft de programmering letterlijk en figuurlijk ook meer kleur gekregen, doordat naast het informatieve karakter met Polygoonjournaals ruimte gemaakt is voor meer entertainment in de vorm van Nederlandse en Britse series, Nederlandse speelfilms en amusement uit de theaters, zoals Mini en Maxi en Wim Kan.

Er is op NostalgieNet veel aandacht voor nostalgie op regionaal niveau, zoals in de 25-delige serie Mijn Nostalgisch Nederland, waarin steden en streken de revue passeren. De 30-delige serie Een Bijzonder Jaar belicht aan de hand van archiefbeelden alle hoogte- en dieptepunten uit een specifiek jaar. Tenslotte zijn er wekelijks eigen programma’s  te zien zoals Cultuur in Beeld, Natuur in Beeld, Rijk Verleden en Retourtje Toen, waarin mensen herinneringen ophalen aan bijvoorbeeld hun eerste dansles, The Beatles, carnaval, Koninginnedag en school. Kijk voor meer informatie over de programma’s bij Programma’s.

Via Video on Demand kunt u verschillende programma’s, series en films bestellen en op uw gemak bekijken. Van Laat maar zitten tot De passie van Andre Rieu en van Een Bijzonder Jaar – 1971 tot verschillende interessante documentaires over de Tweede Wereldoorlog.

 

Winkel van de Nostalgie

De Winkel van de Nostalgie is de webwinkel van NostalgieNet. De Winkel van de Nostalgie heeft een groot assortiment producten van nu met het gevoel van toen. Van dvd’s over het verleden van Nederland tot platenspelers en van nostalgische retroradio’s tot luisterboeken. De dvd’s hebben uiteenlopende thema’s zoals het spoor, oorlog, Nederlands-Indië en het Koninklijk Huis. De Winkel van de Nostalgie is de webwinkel die het verleden van Nederland laat herleven!

 

Online

Online is NostalgieNet volop in beweging. Naast deze website, wordt ook op de platforms Facebook en Twitter het verleden van Nederland weer tot leven gebracht. Dagelijks worden interessante berichten geplaatst over zowel de uitzendingen van NostalgieNet als over aansprekende Nostalgische onderwerpen waarbij herinneringen van vroeger worden opgehaald.

Volg NostalgieNet op: Facebook, Twitter en YouTube